Herkkä ja kutiseva päänahka lähes joka toisen vaivana

Päänahan herkkyys on yllättävän yleistä, sillä lähes jokainen meistä on joskus kärsinyt siihen liittyvistä tuntemuksista. Herkkä päänahka määritellään subjektiiviseksi, epämiellyttäväksi tuntemukseksi, joka liittyy usein herkkään ihoon.
Sen oireita ovat esimerkiksi kutina hiuspohjassa, kihelmöinti, kireyden tunne, kuumotus tai poltteleva tunne sekä kipu ja arkuus hiusjuuressa. Hilseily ei ole herkän päänahan oire, vaan johtuu useimmiten joko hiuspohjan liiallisesta kuivumisesta (kuiva hilse), hiivasienen liikakasvusta tai muusta päänahan sairaudesta (esim. psoriasis).
Ranskassa tehdyn laajan tutkimuksen* mukaan 41 % miehistä ja 47 % naisista koki omaavansa herkän päänahan, joten kyseessä on varsin yleinen vaiva, jonka voi laukaista moni eri tekijä. Esimerkiksi ilmansaasteet, stressi, epäsopivat pesu- tai hoitotuotteet sekä rajut kemialliset käsittelyt, jopa ilmaston vaihtelut saattavat herkistää päänahan helposti.

Kutisevan hiuspohjan hoito

Joskus päänahan kutiaminen johtuu yksinkertaisesti siitä, että päänahka on liian kuiva. Kutinaa voivat aiheuttaa myös muut tekijät, kuten allergiat tai liian harvat pesuvälit. Myös joidenkin päänahassa ilmentyvien sairauksien oireena on kutina, mutta silloin kutina ei ole ainoa oire.
Herkän ja kutiavan päänahan hoitoon käytetään usein virheellisesti hiivasienen liikakasvuun tarkoitettuja lääkeshampoita sekä kortisoniliuosta, jota ei kuitenkaan yleensä tulisi käyttää pitkiä aikoja yhtäjaksoisesti.
Ranskalainen lääketehdas Pierre Fabre on kehittänyt hoitoshampoon erityisesti herkälle päänahalle, jolla ei kutinan lisäksi ole muita oireita, kuten hilsettä tai ihottumaa. Ducray Sensinol shampoo on ainutlaatuinen, kosmeettisesti miellyttävä shampoo, jossa hellävaraiseen pesupohjaan on lisätty kutinaa hillitsevä aine Laureth-9.
Ducray Sensinol shampoo rauhoittaa ja hillitsee päänahan kutinaa, kuumotusta ja kihelmöintiä. Siinä on hyvin siedetty, hellävarainen koostumus ja se on täysin hajusteeton, parabeeniton, väriaineeton, alkoholiton ja lisäksi biohajoava. Ducray Sensinol shampoo ei sisällä myöskään silikonia, joka on usein herkän päänahan ”vihollinen” ja aiheuttaa monille päänahan ärtyvyyttä ja kutinaa.
Pesu Ducray shampoolla vähintään kolme kertaa viikossa tuo välittömän ja pitkäkestoisen helpotuksen päänahan kutinaan. Shampoota voi käyttää jopa päivittäisessä käytössä ja sen teho säilyy jopa kaksi viikkoa hoidon lopettamisen jälkeen.

Herkälle ja kutiavalle päänahalle!
Ducray Sensinol shampoo

Hellävarainen ja rauhoittava Ducray Sensinol shampoo on suunniteltu herkälle ja kutiavalle päänahalle, jolla ei ole muita ongelmia. Sen tutkitusti turvallinen, hypoallergeeninen koostumus rauhoittaa kutinaa ja tuo nopean helpotuksen jo ensimmäisen käytön jälkeen. Tuotteet soveltuvat erinomaisesti myös atooppisen ihon oireista kärsivälle päänahalle.

Ducray Sensinol shampoo
Ducray Sensinol seerumi

*) L. Misery, V. Sibaud, M. Ambonati, G. Macy, S. Boussetta, C. Taieb. « Sensitive scalp: does this condition exist? An epidemiological study ». Contact Dermatitis. Vol 58, N°4, April 2008