Hiustenlähtö - Tuotteet

Ihmisellä on noin 100 000–250 000 hiusta. Niiden kasvu noudattaa luonnollista sykliä, jonka häiriintyminen voi johtaa hiustenlähtöön tai hiusten heikkenemiseen.

Hiusten ohentuminen ja hiustenlähtö voivat johtua monista syistä. Äkillinen ja yleensä tilapäinen hiustenlähtö on yleisintä naisilla. Siinä normaalia suurempi osuus hiuksista siirtyy äkillisesti lepovaiheeseen ja sen päätyttyä irtoaa. Hiuksia lähtee tasaisesti joka puolelta päänahkaa. Tällaista hiustenlähtöä ilmenee muun muassa synnytyksen, steressitilanteen tai sairauden jälkeen tai esimerkiksi ankaran laihduttamisen seurauksena. Vaikutukset ovat ilmeisimmät yleensä noin 3 kuukautta tapahtuman jälkeen. Krooninen hiustenlähtö on puolestaan yleisempää miehillä. Sitä esiintyy kuitenkin myös naisilla, mutta perussyyt ovat hieman erilaiset. Kroonisesta hiustenlähdöstä puhuttaessa hiuksia on lähtenyt normaalia runsaammin yli puolen vuoden ajan.

Hiusten kasvua voidaan tukea niiden kasvuvaiheessa eli anageenivaiheessa erityisesti tarjoamalla rakennusaineiksi oikeita ravintoaineita. Näitä voi saada sisäisesti ravinnosta tai lisäravinteina sekä esimerkiksi käyttämällä hiuksia ravitsevaa shampoota tai hoitonesteitä.

LUE ARTIKKELI 'Irtoaako hiuksia normaalia enemmän?'